bdf.brcko@gmail.com

Donirana IT oprema Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčkom

S ciljem unapređenja rada i efikasnosti Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH danas je Misija OSCE-a u BiH izvršila donaciju IT opreme.

Direktoru Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH Žarku Ćosiću opremu u Gradskoj vijećnici uručio je Marek Kubicek, šef Ureda OSCE-a u Brčkom.

Nakon potpisivanja Ugovora o donaciji i preuzimanju opreme Kubicek je istaknuo da je borba protiv korupcije jedan od dugoročnih ciljeva i najvažnijih aktivnosti OSCE-a, kao i od ključne važnosti za uspostavljanje dugotrajne stabilnosti zemlje. Također je naglasio i da je ova donacija jedan od strateških ciljeva OSCE misije, te da je ovo glasna poruka da će Ured za prevenciju korupcije Brčko distrikta BiH uživati međunarodnu podršku u svome radu.

Direktor Ćosić se zahvalio šefu Ureda OSCE-a u Brčkom, istaknuvši da će donirana oprema biti od velike koristi pogotovo u vrijeme pandemije kada se javlja sve veća potreba za online radom i komunikacijom te izrazio želju za nastavkom saradnje i u budućnosti.

 

 

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno