bdf.brcko@gmail.com

Danas u Brčkom ministri BiH i Hrvatske o graničnom prelazu Brčko-Gunja

U Brčko je danas stigao ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković kako bi sa ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem razgovarao o graničnom prijelazu Brčko-Gunja.

Delegacije resornih ministarstava dvije zemlje razmatraju izgradnju novog mosta ili sanaciju postojećeg na graničnom prijelazu Brčko-Gunja te definiranje kontakt tačke za novi most koji bi povezivao Koridor X i autocestu Rača-Brčko-Tuzla-Beograd, odnosno autocestu Sarajevo-Beograd.

Sastanku delegacija prisustvuju gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Michael Scanlan.

Nakon sastanka u Brčkom, delegacije ministarstava sa šefom Odsjeka za upravljanje graničnim prijelazima Dubravkom Rodićem će obići granični prijelaz Svilaj, a zatim i s direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem granični prijelaz i most Gradiška, najavljeno je ranije iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

 

Izvor: bhrt,ba

Izdvojeno