bdf.brcko@gmail.com

Strašan zločin u Brčkom: Ženska osoba izbola nožem muškarca

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela.

– Izdvajamo događaj od dana 04. 06. 2021. godine kada je Policija Brčko distrikta BiH u 15.28 sati zaprimila prijavu da je u ulici Braće Ribnikara u blizini sjedišta Crvenog krsta NN ženska osoba ubola mušku osobu nožem.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da je povrijeđeno lice H.M. rođen 1988. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, a koji je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Urgentni centar Brčko, gdje je konstatovano da je zadobio lake tjelesne povrede.

Zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH lišili su slobode lice L.O. rođenu 1991. godine u Brčkom, gdje je i nastanjena.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su zbog počinjenih prekršaja iz članova 4., 6. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH protiv dva lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH sačinjeni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, a navedena lica bila su lišena slobode.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda.

– Saobraćajna nezgoda dogodila se dana 06.06.2021. godine oko 17.30 sati u mjestu Bukvik na regionalnom putu R-460, nakon koje su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH izlaskom na lice mjesta utvrdili da su u navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač autobusa marke “Isuzu”, te vozači dva motocikla marke “Honda”.

U saobraćajnoj nezgodi vozač jednog motocikla zadobio je teške tjelesne povrede zbog kojih je prevezen u UKC Tuzla, dok su četiri putnika iz autobusa lakše povrijeđeni. Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj na licu mjesta, saobraćaj na regionalnom putu R-460 bio je obustavljen u periodu od 17.30 do 02.00 sati, a uzroci nastanka saobraćajne nezgode se još utvrđuju.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 19. Od toga devet lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola, pet lica koja su upravljala vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jedno lice koje je upravljalo vozilom, a u vozačkoj dozvoli nije imalo naznačenu odgovarajuću kategoriju, jedno lice koje je vozilom upravljalo nakon isteka potvrde o važnosti registracije, te dva lica koja su upravljala vozilima sa nepropisno obilježenim teretom.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno