bdf.brcko@gmail.com

Objavljene uznemirujuće fotografije sa utakmice u Brčkom: Nogometaša tukli nogama

Nogometni klub Zvijezda Gradačac objavio je fotografije svog mladog nogometaša Ervina Mešanovića nakon utakmice u Brčkom.

Zvijezda je priopćila kako je mladi Mešanović pretučen na utakmici kadetskih ekipa Ilićke i Zvijezde u Brčkom, te da su domaći nogometaši nanijeli teške tjelesne ozljede gostujućem dječaku.

U nastavku pročitajte priopćenje NK Zvijezda Gradačac:

“Umjesto da se bavimo nogometnom igrom i sjajnim rezultatima koje postižu naše mlađe selekcije, NK Zvijezda je primorana obratiti se javnosti u vezi s incidentom i strašnim epilogom koji se dogodio prošle subote, 29. svibnja, u Brčkom na utakmici kadetskih ekipa FK Ilićka i NK Zvijezda Gradačac.
U prvom poluvremenu utakmice, nakon naguravanja dva suparnička igrača, uslijedilo je okupljanje više igrača oba tima. U toj nogometnoj gužvi, jedan od igrača domaće ekipe Ilićka udarcem u glavu je oborio našeg igrača, dječaka Ervina Mešanovića, na zemlju. Nakon toga je četiri do sedam igrača ekipe Ilićka nogama tuklo našeg igrača koji je ležao na zemlji u predjelu trbuha i glave, te su u tom strašnom činu nanijeli teške ozljede.
Dječak, igrač Zvijezde, je neko vrijeme na terenu proveo teško ozlijeđen u nesvjesnom stanju, bez ukazane pomoći jer na utakmici nije bilo osigurano prisustvo medicinskih radnika i pomoći.
Incident ni na koji način nisu pokušali spriječiti sudije i delegat utakmice. Na stadionu nije bilo osigurano obvezno prisustvo policije, niti je bilo povjerenika za sigurnost.
Nisu poštivane ni Covid mjere jer je bio prisutan veći broj navijača domaće ekipe koji su upravo spriječili naše juniore, koji su isti dan igrali utakmicu, u namjeri da stignu na mjesto događaja i zaustave incident.
Na poziv klupskog predstavnika NK Zvijezda, kasnije je došla policija koja je pozvala i hitnu pomoć, te je igrač odvezen u bolnicu u Brčkom gdje mu je ukazana medicinska pomoć. Nakon što zaprimimo službenu dokumentaciju u vidu zapisnika od strane delegata utakmice, zapisnika policije, ozljedne listove zdravstvenih ustanova u Brčkom i Gradačcu koje su pružile pomoć i utvrdile ozljede našeg igrača, ponovo ćemo se obratiti javnosti.
Odmah ćemo i službeno od Nogometnog saveza zatražiti najstrožije sankcije, kako za igrače koji su sudjelovali u ovom brutalnom nasrtaju, tako i za FK Ilićka.
Takođe, imamo namjeru i najavljujemo podnošenje građanskih tužbi prema osobama koje su nanijela teške ozljede našem dječaku i nogometašu.
U prilogu ovom priopćenju, dodajemo i fotografije koje je napravio roditelj dječaka nakon ovog događaja.
Na kraju izražavamo najdublje žaljenje prije svega roditeljima dječaka i ovim putem želimo istaknuti da će imati naš maksimalan angažman i punu pomoć u prevazilaženju posljedica ovog barbarskog čina.
Pozivamo medije i javnost uopće, a posebno Nogometni savez, da se odmah oglasi, te primjereno osudi ovaj čin i sudionike događaja”, navode iz Zvijezda Gradačac, piše RadioSarajevo.

Izvor: https://www.dnevnik.ba/dogadaji/objavljene-uznemirujuce-fotografije-nogometasa-tukli-nogama-dok-je-lezao-na-travnjaku?qt-naj_tabs=0

Izdvojeno