bdf.brcko@gmail.com

Policija Distrikta pronašla beživotno tijelo F.M. i slobode lišila jedno lice

Policija Brčko distrikta BiH je dana 31.05.2021. godine u 10.23 sati zaprimila prijavu da je lice F.M. rođen 1941. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja.

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica F.M..

Dana 01. 06. 2021. godine tokom provođenja istražnih radnji na pronalasku lica F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, u 18.04 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, opština Brčko leži mrtvo NN starije muško lice. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog lica F.M.. Dana 02. 06. 2021. godine u cilju utvrđivanja uzroka smrti biće izvršena obdukcija.

Policija Brčko distrikta BiH je tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F.M. slobode lišila lice B.A. rođeno 1983. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice iz člana 177. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti lica F.M..

O rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana.

 

ŠEF
POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH

mr. Goran Pisić

 

Izdvojeno