bdf.brcko@gmail.com

Sramni i nedopustivi izbori u MZ Kolobara u režiji SDA i njenih satelita

U našu redakciju stiglo je otvoreno pismo grupe građana iz Kolobare, u vez provedenih izbora za novo rukovodstvo ove MZ, koje prenosimo u cijelosti:

NEDOPUSTIVO!!!

Nakon 6 godina ne održavanja Skupštine građana MZ Kolobara Predsjednik Zekerijah Pezerović i Predsjednik UO Nihad Alispahić “odradili” su nestatutarno i nelegalno TAJNO GLASANJE za novi saziv Skupštine.

Gradonačelnik (SDA) sa satelitima, savjetnicima iz SDP i NM kao i śefom kabineta Softićem a u sprezi sa Islamskom zajednicom, da bi prikrili stagnaciju i degradaciju MZ Kolobara, u nedjelju su izabrali u Upravni odbor čak 7 članova koji su nosioci javnih funkcija. Izbor Predsjednika je politički projektovan što dokazuje izbor Śadić Nermina (SDA) koji je u direktnom sukobu interesa i to kao zaposlenik pravosudnih institucija. Protiv kandidat mu je bio Mensur Peljto, vrhunski sportista i javni radnik.

Zabranjeno je bilo glasati starosjediocima MZ Kolobara. Čak 700 članova i legalnih stanovnika MZ Kolobara nije bilo evidentirano. Svaka im čast na ovakvoj režiji!!! SDA postaje novi Savez komunista u najgorem izdanju.

Jedan od razloga svega ovoga je da se ne objavi izvještaj o radu za protekle 4 godine rukovodstva MZ Kolobara. Bez izvještaja, bez ikakvih podataka o radu MZ i radu Merhameta, bez financijskoga izvještaja za protekle 4 godine, sve to i mnogo toga drugog treba sakriti novo rukovodstvo.

Sramno!

 

Grupa građana MZKolobara

Izdvojeno