bdf.brcko@gmail.com

Brčanska mladost ipak „prošetala“ ulicama Brčkog, makar i za kratko!

Danas su brčanska Policija i Inspektorat izdali saopštenje u kojem podsjećaju brčansku mladost, učenike svršenih razreda osnovnih i srednjih škola da je naredbom komandanta Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine broj predmeta: 02-000033/21, broj akta: 01.1-1413EK-089/21 od 19.05.2021. godine, zabranjeno organizovanje defilea maturanata završnih razreda osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta BiH.

Naravno, u kafanama je okupljanje dozvoljeno?

No, gle čuda! Za razliku od svojih roditelja, dio brčanske mladosti je ipak mislio drugačije nego što misle predstavnici vlasti.

U poslijepodnevnim satima učenici Ekonomske škole našli su se u centru grada u svečanom defile obilježavajući da se završava jedan značajan dio njihovih života, i da niko nema prava da im to oduzme. Pridržavajući se epidemioloških mjera brčanska mladost Ekonomske škole prošetala je u svečanom defileu ulicama Brčkog, obilježavajući svršetak jednog ciklusa svog obrazovanja.

Bez obzira što sve ovo nije bilo u skladu sa oficijelnim stavom, ipak moramo biti ponosni na njih. Prohodala brčanska mladost, maka i na kratko, ali ipak prohodala ponosno i pristojno brčanskim ulicama. Dugo se tako nešto nije desilo u Distriktu.

Bravo, Mladosti naša!

 

O.P. L.

Izdvojeno