bdf.brcko@gmail.com

Zaposleni u Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Grupe su prioritetna grupa za cijepljenje u odnosu na prosvjetne radnike i penzionere?

U organizaciji Privredne komore i Udruženja poslodavaca Brčko distrikta u suradnji s Odjelom za zdravstvo, danas je u Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Grupe u Brčkom započelo cijepljenje zaposlenih u privredi, članova udruženja iz transportnog, proizvodno-prehrambenog i srodnih sektora.

Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta u skladu s planom cijepljenja prepoznalo je značaj privredne grane u ovoj lokalnoj zajednici te su odlučili da u prioritetnu grupu za cijepljenje uvrste i sve privrednike kako bi se u vrijeme pandemije zaštitilo i privreda. Ovaj put izgleda samo Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Grupe u Brčkom.

Lijepo, nema šta.

Samo, postavlja se pitanje zašto ova grupacija ima prednost u odnosu na prosvetne radnike i penzionere, posebne one sa lošim zdravstvenim stanjem?

Ako je to tako, a izgleda a jeste, onda se javlja sumnja da će, osim privrednih i infrastrukturnih pogopdnosti koje se daju „Studen Grupi“ da investiraju obećane stotine miliona KM u razvoj Distrikta, ovaj privredni gigant doboti i druge pogodnosti, a da to neće bit samo prioritet u vezi vakcinisanja.

Nadležni, sjetite se prosvjetnih radnika i bolesnih penzionira!

 

E.U.

Izvor i slika: RBDBiH

Izdvojeno