bdf.brcko@gmail.com

Neodgovorni pojedinci koriste pandemiju COVID-19 za ostvarivanje ekstra profita i osobno neopravdano bogaćenje

-Priopćenje za javnost-

 

U vremenu pandemije COVID-a 19, koja opterećuje život i kretanje svi naših građana, cijenimo da je nužno da nadležne institucije, konkretno, Javna zdravstvena ustanova ”Zdravsteni centar Brčko” i Javno zdravstvo Brčko distrikta BiH učine sve što je u njihovoj moći i zakonskoj obvezi, da olakšaju život i rad naših građana.

Nedopustivo je da neodgovorni pojedinci koriste pandemiju COVID-19 i ovu strašnu situaciju za ostvarivanje ekstra profita i osobno neopravdano bogaćenje .
Kako je moguće da cijena BAT-a (brzog antigenskog testa) u Orašju košta 15 KM, a u Brčkom se za istu plaća oko 40 KM. Napominjemo, da je BAT test nužan za prelazak granice i ulazak u zemlje EU.

Nije luksuz nego nužnost.

Tražimo od Vlade Brčko distrikta BiH da HITNO donese uredbu kojom se ograničava marža kako na cijene PCR-a i BAT-a, tako i na nužne medikamente za liječenje COVIDA-a 19.
To vam je nadležnost i obveza, u suprotnom moći ćemo smatrati da ste samo dio politike ciljanog uništavanja javnog zdravstva i prisiljavanja naših građana da zdravstvene usluge po višestruko višim cijema plaćaju privatnim zdravstvenim ustanovama u kojima (usput rečeno) uglavnom rade javni zdravsteni djelatnici za radnog vrijeme kojeg bi trebali provoditi u JZU.

 

 

Dne, 15. svibnja 2021. godine
Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

 

Izdvojeno