bdf.brcko@gmail.com

Dopune Zakona o praznicima Distrikta zbog zakonskih manjkavosti

Na prijedlog predsjednika Skupštine Brčko distrikta Siniše Milića u dnevni red osme redovne sjednice, koji je utvrđen danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova, uvršten je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima distrikta, u prvom čitanju.

Milić je istakao da se izmjene odnose na dio Zakona kojim se reguliše pravo na neradne dane i na one radnike koji, zbog određenih zakonskih manjkavosti, do sada nisu imali tu privilegiju.

On je naveo da će se na dnevnom redu sjednice koja će biti održana u srijedu, 12. maja, naći i prijedlog uspostavljanja registra preduzeća koja posluju sa distriktom.

“Uspostavljanje javnih registara je aktivnost koja je počela u prethodnom mandatu s ciljem da se javnosti omogući uvid u trošenje javnog novca. Prošle godine smo uspostavili registar zaposlenih u javnom sektoru i njihovih primanja. Prijedlog je da se na isti način uspostavi i registar preduzeća koja posluju sa distriktom”, rekao je Milić novinarima nakon pripremnog sastanka.

Milić je dodao da je, na prijedlog Vlade distrikta, u skupštinsku proceduru uvršten i prijedlog o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe u korist SCO grupacije.

On je podsjetio da je riječ o važnom projektu kojim bi se, na prostoru gdje je bila smještena bivša baza Mek Gavern, uspostavila slobodna ekonomska zona u distriktu.

Na dnevnom redu osme redovne sjednice će se, između ostalog, naći i informacija o epidemiološkoj situaciji, kao i Strategija razvoja Brčko distrikta za period 2021-2027. godine.

Osma redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta biće održana u srijedu, 12. maja, a na prijedlog nekoliko poslanika, dogovoreno je da se, zbog praznika, radi skraćeno, do 14.00 časova.

 

 

/SRNA/

Izdvojeno