bdf.brcko@gmail.com

Izvještaj Policije: Tri teška krivična djela u oblasti imovinskog kriminaliteta

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri krivična djela u oblasti imovinskog kriminaliteta i to krivična djela teške krađe iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira.

– Izdvajamo događaj od dana 02.05.2021. godine kada je lice A.O. rođen u Visokom, a nastanjen u Brčkom lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru, te će protiv navedenog lica Osnovnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda evidentirane su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 20. Od toga šest lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola, dva lica koja su upravljala vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim mopedom, dva lica koja nisu imala naznačenu odgovarajuću kategoriju za upravljanje motornim vozilom, tri lica koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva lica jer upravljala vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, dva lica zbog neobilježenog tereta i dva lica koja su upravljala vozilima bez registarskih oznaka.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno