bdf.brcko@gmail.com

Naredba Štaba za zaštitu i spašavanje: Radno vrijeme privrednih subjekata do 21:00 sat

Nakon održane 96. sjednice Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu:

(1) Zabranjuje se kretanje osobama na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u narednih 15
(petnaest) dana u vremenskom periodu od 23.00 do 05.00 sati.

(2) Dozvoljava se tokom trajanja zabrane kretanja rad dežurnih apoteka, benzinskih stanica samo u dijelu koji se bavi točenjem goriva, rad privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom.

(3) Odredbe stava (1) ovog člana ne primjenjuju se na zaposlene koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog korona virusa, kao i zaposleni u pravnim licima u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

(4) Za provođenje ove naredbe zadužuje se Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

(5) Prema osobama koje se ponašaju suprotno od člana 1. stava (1) ove naredbe Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine postupa u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Nalaže se obavezno nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, a na otvorenom prostoru u grupi od dva ili više lica i da održavaju fizičku distancu od 2 metra, osim članova užeg domaćinstva.

(1) Ograničava se rad svim privrednim subjektima na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, osim privrednim subjektima iz člana 1. stav (2) i (3) ove naredbe do 21.00 sati.

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno