bdf.brcko@gmail.com

Na bolničkom liječenju u Distriktu veći broj covid pacijenata sa težom kliničkom slikom

Na covid i drugim infektivnim odjeljenjima u brčanskoj Bolnici trenutno je na liječenju 89 pozitivnih i dva suspektna pacijenata od kojih je značajan broj sa težom kliničkom slikom.

Dušan Stokić, direktor Bolnice je za Radio Brčko istakao da se posljednjih nekoliko dana bilježi blagi pad u broju ukupno hospitalizovanih pacijenata, no da je u jedinici intezivne njege trenutno 11 pacijenata na aparatima.

“S jedne strane imamo blagi trend smanjivanja ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, no sa druge strane imamo relativno visok broj pacijenata sa težom kliničkom slikom”, naglasio je dr. Stokić.

On je pojasnio da je Bolnica početkom ove godine obezbijedila novu cisternu i dovoljne količine kiseonika. Na kovid odjeljenjima je u upotrebi 12 respiratora dok su dva respiratora ustupljena UKC-u Tuzla za liječenje naših pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

S obzirom da nam predstroje praznici, gdje se očekuju veća okupljanja, a što može dovesti do širenja korona virusa Dr. Stokić je apelovao na sve građane distrikta da budu odgovorni.

U Brčko distriktu u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan smrtni slučaj od korona virusa.

 

Izvor: RBDBiH

 

Izdvojeno