bdf.brcko@gmail.com

Književnik i novinar Suvad Alagić na BIH PJESNIČKOM MARATONU u Tešnju

Tokom manifestacije Alagiću je uručena i knjiga za djecu i mlade „Putovanje jedne priče“ koju otvara njegova priča „Zmajevac“, uz ostalih 40.ak autora.

U nastavku književne manifstacije „Proljeće sa PLANJAXOM“ koja je započela u Brčkom 05.03. juče je u Tešnju održan BiH PJESNIČKI MARATON na kome je učešće uzelo četrdesetak renomiranih autora iz cijele zemlje.

Pisac i novinar Suvad Alagić (Brčko, 1961.) nakon povratka iz Tešnja kazao je da mu je bila izuzetna čast biti učesnikom MARATONA i govoriti svoju poeziju i družiti se u Jelahu (Tešanj) sa dokazanim autorima Gradimirom Gojerom, Mehmedom Đedovićem, Bajruzinom Hajrom Planjcem, Muamerom Planjac, Ibrahimom Spahićem, Fajkom Kadrićem, Antom Stanićem i drugima.

Tokom manifestacije Alagiću je uručena i knjiga za djecu i mlade „Putovanje jedne priče“ koju otvara njegova priča „Zmajevac“, uz ostalih 40-ak autora.

Ubrzo se očekuje i izlazak zajedničke zbirke poezije učesnika Pjesničkog maratona u Tešnju.

U sklopu ovog velikog dana promovisanja BH-književnosti i kulture u kompleksu PLANJAXA otvoren je SPOMENIK KNJIZI u obliku stilizovane stijene sa epitafom iz Egipta koji je posvećen KNJIZI, a nakon toga je svečano otvorena i ALEJA PISACA na način da se na svakoj voćci nalazi imena 40 živućih najeminentnijih bosanskohercegovačkih književnika koje je objavio PLANJAX.

 

PERFORMANS MOGUĆEG

(zapis o razlogu)

Ostavila ga je

Bez razloga

I uživa ona sada

U njemu ostavljenom

S razlogom

A on

On obično

U takvim prilikama

Mutan

I začudno odučan

S tabakerom

Ili bez nje

S razlogom ili bez

Precizno do bola

Odlazi u

P.M.(performans mogućeg)

Suvad Alagić

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno