bdf.brcko@gmail.com

Vakcinacija u Distriktu odvija se nesmetano: “Astra Zenecu” do sada primilo preko 1.200 osoba

Cijepljenje stanovnika Brčko distrikta u Omladinskom centru, gdje cjepivo kompanije „AstraZeneca“ u prosjeku dnevno primi oko 100 osoba, protiče prema planu i bez ikakvih problema, potvrdila je za „Radio Brčko“ doktorica medicine Elvisa Ademović.

Većina je onih koji budu cijepljeni s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, dok je mali postotak onih koji budu vraćeni kući i to uglavnom zbog povišene tjelesne temperature i jer koriste antibiotike.
Također, ima i onih osoba koje odustanu od cijepljenja iz razloga što se ne žele cijepiti “AstraZenecinim” cjepivom te žele čekati cjepivo drugog proizvođača.

Prema riječima tajnika Crvenog križa Brčko distrikta, Denisa Šehanovića, za cijepljenje se do sada ukupno prijavilo 5.336 Brčaka, a do sada je cijepljeno oko 1.200 ljudi od kojih se još nitko nije požalio na kontraindikacije.

Za petak je predviđeno cijepljenje medijskih djelatnika, dok će u ponedjeljak cjepivo dobiti grupa građana s posebnim potrebama koji su se za cijepljenje prijavili putem besplatnog broja 0800 31 004.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno