bdf.brcko@gmail.com

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović s predstavnicima Savjeta/Vijeća mladih Brčko distrikta BiH.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Nedim Hamzabegović održao je sastanak s predstavnicima Savjeta/Vijeća mladih Brčko distrikta BiH.

Tema sastanka je bila analiza obaveza i odredbi koje proističu iz Zakona o mladima Brčko distrikta BiH, Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH, Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, kao i razgovor o uzajamnoj saradnji u narednom periodu.

U ime Savjeta/Vijeća mladih sastanku su prisustvovali članovi tročlanog predsjedništva Matea Brkić, Vladimir Kanostrevac i Ensar Gobeljić koji su iskoristili priliku i upoznali šefa Odjeljenja o planu aktivnosti Savjeta u narednom periodu, jačanju kapaciteta krovne organizacije mladih u Brčkom i nastavku kvalitetne saradnje sa entitetskim organizacijama mladih u BiH, međunarodnim organizacijama i dijasporom, ali i aktivnijem povezivanju s donatorima koji podržavaju kvalitetne projekte omladinskih nevladinih organizacija.

Važan segment razgovora ticao se Akcionog plana za poboljšanje položaja i statusa mladih Brčko distrikta BiH koji Savjet predlaže Vladi Brčko distrikta BiH na razmatranje i usvajanje, kao i Strategije za mlade Brčko distrikta BiH koju Odjeljenje za stručne i administrativne poslove priprema u saradnji sa Savjetom mladih, a čiji nacrt bi se uskoro trebao naći pred Vladom Brčko distrikta BiH na razmatranju i eventualnom usvajanju.

Hamzabegović je iskoristio priliku da još jednom ispred Odjeljenja za stručne i administrativne poslove pruži snažnu podršku mladim ljudima, njihovim idejama, planovima i entuzijazmu za poboljšanje položaja i statusa mladih Brčko distrikta BiH, kao i njihovim planiranim aktivnostima za naredni period, uz jasan stav da je Odjeljenje za stručne i administrativne poslove spremno za svaki vid saradnje sa ovom organizacijom u skladu sa njegovim nadležnostima.

Zaključak sastanka je da je uzajamna saradnja između Odjeljenja za stručne i administrativne poslove i Savjeta/Vijeća mladih od izuzetnog značaja za položaj mladih u našoj lokalnoj zajednici i da će sastanci i konsultacije u narednom periodu biti intenzivniji.

Izvor: nula49

Izdvojeno