bdf.brcko@gmail.com

Ja će stati ispred naroda protiv ‘genocidaša’, kaže Izetbegović, a SDA ulazi s njima u koaliciju gdje god može

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas nije htio reći da rata neće biti.

Kazao je da to ne može reći jer mu ranija iskustva drugačije govore.
No, ne treba se narod, posebno Bošnjački, brinuti jer je on spreman stati ispred njega i povesti ga u borbe jer:

“Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti”.

Izetbegović se referira na pozive na ‘mirni razlaz’ koje potencira Milorad Dodik, koji je prije nekoliko dana krenuo i u marketinšku kampanju ove fraze.

Genocidaši su valjda oni koji, osim što negiraju genocid u Srebrenici, vladaju u RS i zagovaraju “mirni razlaz” na osnovu tzv. non-papera koji su objavili upravi mediji bliski Bakirovoj SDA.

U RS-u vlada SNSD Milorad Dodika.

No, nije onda jasno zašto Izetbegovićeva SDA koalira sa ovim genocidašima?

Naime, SDA je u koaliciji sa SNSD-om već godinama. I kada se koalicija mogla izbjeći SDA je to odbijala, pa čak Dodikovu stranku “pogurala” većinom u državnom Domu naroda. Podsjećanja radi, SDA-ovi zastupnici u NSRS su tad glasali za SNSD-ove kandidate umjesto opozicione.

I ne samo to.

Nakon političkih turbulencija u Bijeljini, gdje je, sad već pokojni Mićo Mićić izašao iz SDS-a i priklonio se Dodikovom SNSD-u, SDA je pritekla u pomoć Dodiku.

Naime, da bi Dodik imao većinu u ovom strateški važnom gradu, SDA je potpisala koalicioni sporazum.

No, najveću izdaju i politički saltomortale u režiji Izetbegovićeve SDA imali smo priliku gledati prije nekoliko dana u Srebrenici.

Nakon što su pozivali i uspjeli u bojkotovanju lokalnih izbora u tom gradu, SDA je odlučila podržati načelnika Mladena Grujičića, negatora genocida, promotora četništva i ostalih oblika fašizma te zajedno sa SNSD-om sačiniti koaliciju.

 

Izvor: raport.ba

Izdvojeno