bdf.brcko@gmail.com

Neodgovorne javne izjave pripadnika institucija i organa Distrikta vrše negativnog uticaja na stanje bezbjednosti građana

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Izvršavajući svoje poslove propisane zakonom Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u skorije vrijeme bilježi određene događaje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u kojima određene neodgovorne javne izjave pripadnika institucija i organa Distrikta, pored potencijalnih inkriminirajućih elemenata, nose snažan potencijal negativnog uticaja na stanje bezbjednosti i osjećaj bezbjednosti građana. Pored navedenog, kumulativno, ovakva ponašanja mogu izazvati ili dovesti do razvijanja događaja sa teškim posljedicama po život i imovinu.

Sveprisutan populistički trend, nekontrolisanog govora mržnje, neodgovornog izricanja prijetnji i svjesnog izazivanja straha, neizostavno definiše faktore ugrožavanja bezbjednosti koji utiču i mogu da utiču na normalan život i funkcionisanje ove društvene zajednice. Pri tome, nemjerljiv je značaj odgovornosti lica koji vrše javne funkcije, za primjerno i prikladno ponašanje, te etičko i savjesno obavljanje dužnosti, isključivo za dobrobit Distrikta i Bosne i Hercegovine, odnosno ljudi koji žive na ovim područjima.

Upravo zbog toga, a skladu sa nadležnostima Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u odnosu na sve ove događaje i njihove aktere, biće bezrezervno preduzete sve potrebne mjere i radnje za sprečavanje i suzbijanje svih oblika narušavanja bezbjednosti i obezbjeđenja mirne i bezbjedne sredine za sve građane ove društvene zajednice.

 

POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BiH

Izdvojeno