bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Skupština satima raspravljala o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i na kraju NIŠTA, bez bilo kakvog zaključka

U pauzi sjednice Skupštine Brčko distrikta na kojoj je razmatrana informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u distriktu, Stokić je rekao novinarima da je od početka aprila do danas potrošeno oko 31.000 kilograma kiseonika, što je za 3.000 manje u odnosu na ukupnu potrošnju kiseonika u 2018. godini.

Direktor brčanske Bolnice Brčko Dušan Stokić rekao je danas da su bolnički kapaciteti za liječenje kovid pacijenata popunjeni.

Stokić je rekao novinarima da su svi zbrinuti pacijenti sa teškom kliničkom slikom, što zahtijeva dupli angažman zadravstvenog kadra.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi distrikta Sead Šadić rekao je da je, sa jučerašnjim danom, vakcinisano 659 lica sa područja distrikta.

On je naveo da su u okviru prve faze vakcinisani svi zdravstveni radnici, te da se privodi kraju imunizacinacija zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima.

Šadić je napomenuo da se paralelno vrši imunizacija stanovnika starijih od 75 godina, kao i lica starijih od 65 godina sa hroničnim oboljenjima.

“Na području Brčko distrikta imamo više od 3.000 lica starijih od 85 godina i 7.000 lica starijih od 75 godina, što znači 10.000 lica koja su nam prioritet za vakcinaciju”, pojasnio je Šadić.

 

Izvor: (srna)

Izdvojeno