bdf.brcko@gmail.com

Brčaku dvije godine zatvora zbog serije krivičnih djela

Višestruko osuđivani Brčak Dragan Gmitrović ponovo se nalazi iza zatvorskih rešetaka zbog serije krivičnih djela na štetu crkvene i druge imovine. On je kažnjen zatvorom u trajanju od dvije godine.

Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalao je krivicu 35-godišnjeg Dragana Gmitrovića, optuženog da je tokom februara u Brčkom počinio seriju krivičnih djela na štetu crkvene i druge imovine. On je kažnjen zatvorom u trajanju od dvije godine pošto je ubrzo otkriven, optužen te pravosnažno osuđen za manje od dva mjeseca.

“Nakon što je protiv njega brzo sprovelo istragu, Tužilaštvo distrikta optužilo je Gmitrovića da je u centralnim gradskim naseljima izvršio pet teških krađa, nanio tjelesne povrede jednoj osobi, kao i oštećenja na poslovnim prostorijama. Seriju krivičnih djela, Gmitrović je započeo 12. februara u ugostiteljskom objektu Korner, gdje je najprije napao ugostiteljsku radnicu nanijevši joj udarcima u glavu lake tjelesne povrede”, naveli su iz brčanskog tužilaštva.

On je zatim, kako su naveli, u razmaku od svega nekoliko dana, oduzeo bakarne oluke sa objekta katoličke crkve u centru grada u dva navrata, 24. i 28. februara te sa pravoslavne kapele u naselju Srpska Varoš tokom noći sa 26. na 27. februar.

“U međuvremenu, razbio je izlog turističke agencije Dinamik Turs, a iz prostorija preduzeća Feros i jednog stana u centru grada oduzeo zatečeni novac”, kazali su iz tužilaštva.

Istraga nakratko vođena po nepoznatom počiniocu ubrzo je, tužilačkom naredbom od 26. februara, usmjerena na Gmitrovića kao osumnjičenog. Za nekoliko dana uhapšen je, kriminalistički obrađen i uz policijski izvještaj predat tužiocu, a usljed opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odmah mu je određen pritvor.

“Koordinirana istraga Tužilaštva i Policije distrikta protiv osumnjičenog okončana je za jedan mjesec, tako što je Tužilaštvo već 17. marta podiglo optužnicu tereteći ga za više imovinskih i drugih krivičnih djela iz Krivičnog zakona”, dodali sui z tužilaštva.

Ocijenivši dokazanim svih sedam tačaka optužnice, Osnovni sud ga je presudom od 1. aprila pravosnažno osudio za krivična djela teške krađe, oštećenja tuđe stvari i lake tjelesne povrede izricanjem jedinstvene kazne zatvora u trajanju od dvije godine.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno