bdf.brcko@gmail.com

KK Lavovi iz Brčkog izborili mjesto u elitnom društvu BiH košarke

Košarkaški klub LAVOVI Brčko sa ženskom ekipom su izborili mjesto u elitnom društvu BiH košarke. Radili su i stvarali klub punih sedam godina. Ono što su ostvarili nisu planirali ulaskom u Prvu ligu Košarkaškog saveza Republike Srpske.

U ovom rangu su ostvarili prvo mjesto u liga takmičenju. U play offu su izborili finale sa ekipom KK Budućnost Bijeljina.

Odigrali su tri međusobno utakmice. Prvu u Brčkom koju su Lavovi pobijedili 72 : 38, druga je odigrana u Bijeljini i druga pobjeda ova u gostima 63 : 37 i treća u Brčkom 30.03.2021. bio je utorak u dvorani Tehničke škole ostvarena je treća pobjeda 85 : 31.

Svečanost u uvjetima CORONA virusa uz pridržavanje mjera zdravstva.
Ovu utakmicu, koja će ući u anale kluba, odigrale su za ekipu pobjednika LAVOVA: Milica Đokić 27, Milica Dabović 25, Jelena Lazarević 16, Iva Karišik 5, Adna Okić 4, po dva pogotka su postigle: Ksenija Vukić, Kristina Stupar, Amila Smajić i Katarina Mihajlović, a igrale su Tamara Šarenac, Sara Đokić, Ana Đokić. Trener: Aleksandar Bližnjaković, predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Poslije ostvarenog trijumfa uslijedila ceremonija u kojoj su košarkašice KK Budućnost Bijeljina primile srebrene medalje, ekipa KK LAVOVI Brčko zlatne medalje dok je pehar šampiona podigla kapetanica ekipa Milica Đokić. Sve je to začinjeno šampanjcem i veseljem.

Zaslužile su to i više košarkašice, neumorni predsjednik kluba, vrijedni trener i članovi uprave. Euforija je trajala, a predsjednik Boško Vukadinović je istaknuo: „Kruna sveukupnog rada kluba je ova titula prvaka Prve lige RS u ženskoj konkurenciji koju nismo zacrtali na početku sezone jer nam je bila prioritetna afirmacija djevojaka kao izuzetnih talentirane generacije.

Međutim otvorila se mogućnost sa pojačanjem Milicom Dabović dobili smo ulogu favorita za prvo mjesto. Uspjeli smo to da i ostvarimo. Ja i svi u klubu smo presretni. Uvjeren sam da ćemo na pravi način predstavljati u eltnom društvu BiH košarke naš grad.“

Trener Aleksandar Bližnjaković kaže: „Nismo očekivali da ćemo dobiti ovako glatko sve tri utakmice. Sada slijedi zasluženi predah-odmor poslije uspješne sezone i rad sa mlađim selekcijama, a potom pripreme za Premijer ligu. Moramo se pojačati.“ Milica Dabović sa Milicom Đokić su motorna snaga ekipe. Đokić ističe da je sezona bila naporna i predah će dobro doći.“

 

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
Izvor: RBDBiH

Izdvojeno