bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 27. 03. do 29. 03. 2021.

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije zabilježeno nijedno krivično djelo.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira.

– Izdvajamo događaj od dana 28. 03. 2021. godine oko 15.30 sati Policiji Brčko distrikta BiH je prijavljeno da je u jednoj ulici u Brčkom došlo do pada vozača mopeda, te da je vozač u vidno pijanom stanju. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zatekli vozača A.O. rođenog 1995. godine iz Brčkog, a nakon izvršenog alkotestiranja utvrđeno je da ima 3,53 g/kg alkohola u organizmu. Tokom vršenja službenih radnji navedeno lice je narušilo javni red i mir drskim ponašanjem i odbijanjem naređenja od strane ovlaštenih službenih lica, zbog čega je lišen slobode.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 11. Od toga četiri lica kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, tri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice jer je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanom prikolicom, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, te jedno lice bez potvrde o poznavanju propisa.

Napominjemo, da je za jedno lice koje je vozilom upravljalo prije sticanja prava na upravljanje, utvrđeno da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te je od navedenog lica privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno