bdf.brcko@gmail.com

DA LI USVOJENI ZAKON O SUKOBU INTERES (BOLJA BUDUĆNOST) IPAK SADRŽI KORUPTIVNE AMANDMANE!?

Jučer je na petoj redovnoj sjednici Brčko distrikta BiH usvojen ZAKON O SPREČAVANJU SUKOBA INTERESA U BRČKO DISTIRKTA BIH u drugom i finalnom čitanju. No prije usvajanja takođe su usvojeni i neki od amandmana Gradonačelnika i Zakonodavne komisije Skupštine Brčko distrikta BiH.

Sve ostale amandmane Supervizor je prema tvrdnjama naših izvora odbacio. Prošli su samo oni koji su dobili zeleno svjetlo od Supervizora.

Međutim uvidom u amandmane koje prilažemo sporan je AMANDMAN BROJ 3. koji dolazi od strane Gradonačelnika Brčko distirkta BiH u kom se iz pomenutog zakona briđu riječi: “ILI ČLAN UŽE PORODICE NOSIOCA JAVNE FUNKCIJE”

Postavlja se pitanje da li se ovim AMANDMANOM (br.3) omogućava zastupnicima koji su u sukobu interesa da svoje neke poslove prebace na svoje muževe, supruge, djecu ili ostale uže člaove porodice?!

Takođe postavlja se pitanje spašava li gradonačelnik ESED KADRIĆ šefovsku poziciju svoje supruge MENSURE KADRIĆ amandmanom br. 3 koja radi na poziciji šefa u ZAVODU ZA ZGRADNJU BRČKO DISTRIKTA BIH?

U nastavku pogledajte usvojene AMANDMANE koji su promjenili dio nacrta zakona koji je usvojen u drugom i finalnom čitanju:

 

 

Izvor: https://www.times.ba/?p=6672

Izdvojeno