bdf.brcko@gmail.com

Potpisan ugovor s ciljem unapređenja zdravlja građana treće dobi

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić, šefica delegacije Švicarskog Crvenog križa Mihela Hinić i sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović potpisali su u Tuzli tripartitni Ugovor o saradnji na Projektu „Starenje i zdravlje“. Projekat će se, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, provoditi do 2024. godine.

Cilj projekta je unapređenje zdravlja građana treće životne dobi kroz pružanje njege i pomoći u kući i stvaranje ambijenta za aktivno i zdravo starenje.

„Ovo je pozitivna praksa koju prije Brčkog već uspješno realizuje grad Tuzla. Poseban značaj ovog projekta je što smo mi, između ostalog, i u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge prepoznali navedenu problematiku. Vjerujem da ćemo u narednom periodu ovim putem pomoći našim starijim građanima, a pogotovo u periodu pandemije“, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić.

Inicijativa za potpisivanje ugovora potekla je nakon što je u Brčkom boravio ambasador Švicarske NJ. e. Daniel Hun, gdje je dogovorena saradnja i podrška projektima iz oblasti zdravstva, a ovaj korak predstavlja nastavak uspješne saradnje između Brčko distrikta BiH i Ambasade Švicarske.

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno