bdf.brcko@gmail.com

Kako zaustaviti DINASTIJU koja nas je zavila u crno?!

Kad god se u našoj zemlji obilježava neki njezin praznik, kao što je to bilo 1.marta i ove godine, intelektualni grobari iz vrha SDA (Fikret Muslimović, Hilmo Neimarlija, Selmo Cikotić, Zijad Ljevaković, Osman Brka i dr.) pozovu svoje poslušne medije i na sva zvona govore o rahm. Aliji kao „vizionaru“ koga još bošnjački narod i drugi Bosanci i Hercegovci ne cijene dovoljno zato što ga, navodno, nisu shvatili. Ove godine je o Alijinim neshvaćenim „vizijama“ inspirativno govorio general Cikotić.

Pitamo sve te bošnjačke kapacitete: a gdje je bilo to Alijin „vizionarstvo“ pa da izbjegne rat 1992.g. kao što su zaista vizionarski izbjegli rat ostali eksjugoslovenski lideri: Ibrahim Rugova, Kiro Gligorov, Milo Đukanović, Milan Kučan, pa čak i Franjo Tuđman i Nenad Čanak, pa njihovi narodi i njihove republike i pokrajine ne stradaše kao što su stradali bošnjački narod i BiH pod dirigentskom palicom „vizionara“ Alije?! Navedeni kapaciteti šute pred tim ubitačno jasnim pitanjem koje nas pritišće trideset godina i pritiskat će nas još trista i trideset godina i pred još jasnijim odgovorom na to pitanje koje zna svaka naša nene, ali ne znaju spomenuti mudroseri.

Zaista, čak ni naša opozicija nije shvatila „vizionarstvo“ Alije Izetbegovića , ali i njegove dinastije kojoj je predao vlast pred svoju smrt. Tako lider NiP, Dino Konaković, obilježavajući treću godinu postojanja svoje stranke, prije nekoliko dana izjavi da koalicija Čovik-Dodik-Izetbegović radi na podjeli BiH stvarajući njezinu konstituciju od tri entiteta.

Konakovićeva izjava je tako blago sročena da je bolje da je nije ni izrekao – jer se iz nje vidi da ni on, lider stranke koja je najsnažnije uzdrmala „bošnjačku“ Dinastiju, nije svjestan bezdana pred koji je vlastodržačka Dinastija dovela bošnjački narod i cijelu bh. patriotsku zajednicu. Baš urednik TBT-a, kao autor, godinama upozorava na to da je umišljena Dinastija krenula u završnicu u kojoj će dohakati ovom narodu. Kako? Tako što je ona, gdje podrazumijevam Oca-Sina – i Snahu, na tajnim svjetskim adresama, najvjerovatnije u Daytonu 1995., dogovorila podjelu BiH na tri republike – nakon prvih trideset godina od ove izdaje. Bošnjačka republika bi živjela još tridesetak godina, a onda bi i ona nestala, a u narednih trideset godina došli bismo do tačke kada će Begova džamija postati muzej u kome će se turisti podsjećati da su ovdje nekada živjeli nekakvi balkanski „Mauri“, islamski radikali koji su bili prijetnja po mir na Balkanu i u cijeloj Evropi pa su, demokratskom srpsko-hrvatskom akcijom, zaustavljeni u svojim mračnim namjerama.

A sada – dokazi!

Još niko od nas ne zna na koji način, kada i gdje, a naročito: POD KOJIM KONCESIJAMA je potpisana „Republika Srpska“ i šta je to tačno „dogovoreno“ u Daytonu! Još niko od nas ne zna za „viziju“ Alije Izetbegovića koji je stavio potpis pod državu za koju je čak i svaka baba – a niko kao Alija – mogla znati da nikada neće profunkcionirati. Zašto? Da bi, nakon trideset godina životarenja, bila konačno podijeljena i da bi Dinastija vladala u muslimanskom fildžanistanu.

Dokaz tome je Muhamed Šaćirbey koji blizu dvadeset godina moli da dođe u BiH i svjedoči o tome, ali mu nijedna strana, ni BiH (čitaj: naša crna Dinastija!) ni SAD ne izdaju tu dozvolu! Čak nemamo ni originalni tekst Dejtonskog sporazuma! Ne znamo kakvu je ulogu u tome odigrala Demirelova Turska, a kakvu Izrael! Nešto od toga je ovih dana iznio u javnost Hajrudin Somun. Koliko god njegovo svjedočenje bilo šokantno, nedovoljno je da bi se shvatila izdaja države.

Da bi sakrio katastrofalne rezultate svoje samovoljne politike : gubitak oko sto hiljada bošnjačkog stanovništva i, otprilike, oko 50% bh. teritorije, Alija je sa političke scene, varkama i trikovima, otjerao sve svjedoke svojih avantura i samovoljno i ciljano srušio SDA kao najjaču političku organizaciju koju je bošnjački narod ikada imao. On je tu stranku srušio kada je, odmah po povratku iz Daytona, gurnuvši svakog relevantnog Bošnjaka pod led, instalirao dinastički princip upravljanja narodom tako što je najprije na čelo te stranke doveo svog činovnika Sulejmana Tihića, a njemu iza leđa hinjski pripremio teren za svoga sina, a sin svojoj častohlepnoj supruzi.

Ima li u Evropi lider koji je u 21. stoljeću svoj prijesto ostavio sinu?! Da bi izveo svoj plan, Alija je – nesumnjivo u dosluhu sa svojim sinom, suradnikom Udbe, i svoje snahe, kćerkom oficira – prethodno napravio pakt sa šejtanom, sa Udbom i njezinim preživjelim strukturama koje, zapravo, nikad nisu ni sišle s vlasti u BiH. Taj pakt je podrazumijevao da Udba ne dira u njegov lik i djelo i da od njegova sina napravi neprikosnovenog bošnjačkog lidera, zbog čega nikada u BiH nije smjelo doći do Zakona o lustraciji, tj. Udba je čuvala Aliju i Bakira, a njih dvojica svoju Udbu.

SDA je postala Udbina stranka, a drugo oko u glavi Udbinih struktura bio je vrh Islamske zajednice, Rijaset, kojim suvereno iza zavjese četrdeset godina vlada Hilmo Neimarlija sa svojim klanom. Alija je u tu svrhu na čelo Islamske zajednice doveo javno prokazanog surandika Udbe, Mustafu Cerića, a Bakir svoga potrčka Husein-ef. Kavazovića. Bakir, koji je savršeno izveo ovaj crni scenarij, zapravo, nije ni želio jaku SDA – zato što mu ona nije trebala i zato što se bojao takve jake stranke. On je, koristeći frankeštajnsku državnu tvorevinu iz Daytona, sebi štimao – odnosno njemu su naštimali – samo onoliko postotaka glasova koji su mu bili neophodni da osvoji svu vlast u ovo malo države što je preostalo. Javnost još ne vidi da su Izetbegovići dva „baršunasta“ diktatora koji su se lažima i manipulacijom domogli apsolutne vlasti tako da su se ponašali i da se i danas ponašaju kao vlasnici bošnjačkog naroda. Naroda koga su drogirali u političkom smislu, u kome su odstranili svaku kritičku misao i svaki neposlušni glas, svakoga kome je došlo u glavu kakvu izdaju oni vrše i kakve će biti posljedice te izdaje.

Jedini koga nisu (bili) odstranili je Haris Silajdžić, vlasnik mnogih, sudbonosnih i egzistencijalnih tajni koje se tiču naše države i naroda. Postavlja se sada pitanje: zašto je ipak bio odstranjen i zašto se povukao iz politike, ali i zašto se vraćao u nju? Ta primadona od političara morat će bošnjačkom narodu i cijeloj bh. javnosti kad-tad položiti račune – ako misli da ne stane uz bok izdajničkoj dinastiji – i da odgovori na pitanja šta se dogodilo u Daytonu, ko ga je i kako i zašto kaznio nakon što je on upropastio Dinastijin tzv. „aprilski paket“, i kako i zašto smo mi kao Bošnjaci i bh. patriotska zajednica došli u mat-poziciju da se i danas bojimo hoćemo li preživjeti i hoće li se na Balkanskom poluotoku dogoditi nestanak muslimana kao što se , prije 500 godina, taj nestanak dogodio na Pirinijeskom poluotoku? Ako se Haris vraća u politiku, onda to sigurno čini zato što ga mori savjest i što je – nakon dolaska Joe Bidena na čelo Amerike – siguran da neće i on biti gurnut pod led kao i svi političari i oficiri (osim Muslimovića) koji su bili uz Aliju i oko Alije.

Dalje, ako je već i potpisao „Republiku Srpsku“, zašto je Alija silom nametnuo Obrazac P2, neposredno iza Daytona, obrazac koji je četnicima dozvolio da glasaju u mjestima gdje danas žive, a ne u mjestima gdje su živjeli prije rata? Tim sramnim činom, koga je izveo Alija preko jadnog Halida Genjca koga je tada držao kao običnu voštanu figuru u Predsjedništvu BiH iz reda bošnjačkog naroda, naša zemlja je konkretno podijeljena jer sada u njezinoj polovici živi enorman postotak Srba – pošto je bošnjački narod pobijen i prognan sa svoga praga, a hrvatski narod iz sjeverne Bosne „humano preseljen“ u Hrvatsku. Zatim, prema provjerenim saznanjima, Alija nije dao da se memorijalni centar genocida gradi u Potočarima, nego je naredio da se on gradi pokraj Kladnja. Zašto? Zato što je on bogme otpilio enklavu Srebrenica-Žepa kako bi Republika Srpska bila kompaktna cjelina. (U međuvremenu je Dodik od Distrikta Brčko već napravio sastavni dio genocidne tvorevine RS.)

Na kraju, na scenu stupa Alijin sin koji, onako besramno i drsko, kao oličenje diktatora, upropaštava zahtjev naše zemlje da se ukine presuda Haškog tribunala po kojoj Srbija nije izvršila agresiju na BiH! Zašto je to Bakir učinio?! Ko ga je ovlastio da to učini, da izvrši drugu (poslije dejtonske „Republike Srpske“) najgoru veleizdaju u milenijskom postojanju Bosne i bosanskog naroda?! Bošnjački narod?

Zašto ga Državno tužilaštvo nije odmah sutradan uhapsilo i izvelo pred sud? Zato što bi takav potez Tužilaštva osujetilo završni čin podjele BiH u operaciji dinastije Izetbegovića!

Sada se radi na novom Izbornom zakonu po želji HDZ BiH! Niko bolje ovaj Bakirov plan nije shvatio od

Muriza Memića, koji je rekao da će Bakir i njegovi pijuni prodati Čoviću taj Zakon – kako bi Alijin sin ostao na vlasti i nakon istrage u slučaju ubistva rahm. koja bi trebalo da Dinastiju konačno do kraja ogoli i kompromitira. Ali, to se neće desiti! Bakir će završiti svoj veleizdajnički posao: on i reis Kavazović, u saradnji sa obavještajnim službama Srbije i Hrvatske, prihvatanjem ovog zakona, uvešće Bosnu i Bošnjake u novo krvoproliće zato što će Čović odmah poslije usvajanja toga zakona zatražiti teritorijalno razgraničenje „Herceg-Bosne“ od „Bošnjačke Republike“, a to ne može proći bez novih potoka muslimanske krvi. Vjerovatno je zato Bakir sa svojim saveznicima na Balkanu doveo u sami Bog zna koliko hiljada isilovaca u BiH – kako bi oni silom skršili svaki otpor Alijinom i njegovom „vizionarskom“ planu da naprave fildžan-državu – jer više ne postoji razuman Bošnjak koji bi se borio za takvu državu koja bi bila begovat dinastije Izetbegovića! I sve se to događa u vrijeme kada oficiri, čak i najviše rangirani generali naše Armije, čekaju dugogodišnje presude ili odlaze pod crnu zemlju.

Gospodo iz Četvorke,

Vi morate preuzeti odgovornost i zaustaviti Bakira u njegovoj namjeri da sam odlučuje o bošnjačkom narodu tako što će ga oficijelno strpati u dva kantona koji neće čak biti ni povezani (sarajevsko-tuzlanski i bihaćki). Ali ni Četvorka niti bilo koja druga adresa NE MOGU spriječiti završnicu ove veleizdaje! Bakir je veći manipulator nego što iko u BiH može pretpostaviti! Bakir ima zaleđinu, silu koja ga je dovela na vlast i koja ga održava na vlasti!

Šta, onda, da se radi?

Ima jedan jedini način i jedna jedina sila, a to je bosanskohercegovački narod, koga Četvorka mora povesti u akciju u kojoj će se delegitimirati nelegitimni bošnjački diktator Bakir Izetbegović i njegova supruga, koja mu čuva leđa. Moramo znati da njih dvoje drže sve konce u svojim rukama: politički drogiranu SDA, poltrone i kriminalce, obavještajnu službu, dobar dio sarajevskih idiotskih medija, Rijaset Isl. zajednice, Tužilaštva i sudove, diplomatsku mrežu, banke, „odrede smrti“, armiju botova, Srbiju i Hrvatsku kao saveznike, itd.

Pred kraj svoga života dr. Ivo Banac, veliki i iskreni prijatelj BiH, više puta je upozoravao da će međunarodna zajednica, tj. OHR, popustiti pred svakom velikosrpskom i tuđmanovskom ucjenom u BiH – zato što bošnjački lideri šute i ne bune se protiv stanja u kome se BiH nalazi. OHR nije saveznik jedinstvene BiH, već je on saveznik Dodika-Čovića-Izetbegovića koji zajednički rade na podjeli BiH, i u tome naumu ne zna se koji je opasniji. Ja mislim da je najopasniji Bakir sa svojim klimoglavcima koji slijede „vizije“ rahm. Alije i pripremaju konačnu katastrofu bošnjačkog naroda i bh. patriota koji se bore za jedinstvenu BiH.
Da li je rahm. Alija mrzio bošnjački narod i BiH? Da li ih mrzi Bakir? To nismo rekli. Rahm. Alija je, na našu žalost, bio samo umišljeni lider spreman na svaku vrstu varke i manipulacije. On je svojim najplemenitijim namjerama naš narod zaista odveo u pakao. Nažalost, mi smo mu dali neograničenu vlast pa je mogao da to čini.

Njegov sin je druga priča, koju ovdje ne bih želio ponavljati. Ono što želim istaći je da su obojica bili ucijenjeni od strane svjetskih i domaćih sila i da se nisu ni znali ni smjeli vratiti nazad.

Gospodo iz Četvorke,

Morate najprije vi, spasiti bošnjački narod i jedinstvenu BiH od Bakira, morate ga zaustaviti da nas ne uvede u novu katastrofu poslije koje više neće biti izlaza. Ja dakle mislim da ste već zakasnili i da objektivno i nemate moć da zaustavite njega i njegovu suprugu. To morate omogućiti narodu.

Kako da narod zaustavi Dinastiju koja nas je zavila u crno i koja je u finišu da bosansko muslimanski narod, svojim sramnim potpisima, liši budućnosti? Odgovor je: na ulici, i to pred Dinastijinim tajnim saveznikom OHR-om ili pred ambasadom…Nagradno je pitanje koja je to ambasada i koje su to ambasade!

/Iza stavova iznesenih stavova u tekstu stoji grupa bošnjačkih intelektualaca (imena poznata redakciji ) kojeg su naslovili kao Otvoreno pismo bh. javnosti i liderima Četvorke/

(TBT)

Izvor: https://thebosniatimes.ba/57756/bosna-od-a-do-b-izetbegovica-kako-da-narod-zaustavi-dinastiju-koja-nas-je-zavila-u-crno/

Izdvojeno