bdf.brcko@gmail.com

Turbulencije u Brčanskoj SDA: Zastupnik ADMIR MUJKANOVIĆ podnio ostavke

Na četvrtoj sjendici Skupštine Brčko distirkta BiH nakon usvajanja “Zakona o sprečavnaju sukoba interesa” zastupnik STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE-SDA ADMIR MUJKANOVIĆ je javno podnio ostavku iz svih komisija osim iz komisije za “Nadzor i praćenje rada Policije Brčko distrikta BiH”.

Tim činom zastupnik Mujkanović je iznenadio sve prisutne i javnost a pogotovo zamjenika predsjednika skupštine Ivu Filipovića i gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića.
Nakon iznenadne i zbunjujuće situacije jer se odigralo na redovnoj diskusiji petnaeste tačke dnevnog reda. Ivo Filipovića zamjenik predsjednika skupštine nije prihvatio ostavku Mujkanovića te je povukao tačku sa dnevnog reda glasanjem te je odložio za narednu sjednicu skupštine glasovima većine.

Nikome nije poznat razlog ove iznenadne odluke zastupnika Mujkanovića no prema informacijama do kojih je došla naša redakcija razlog bi mogla biti upravo podrška zakona o sprečavanju sukoba interesa u kojem je SDA zajedno sa Mujkanovićem podržala ovaj zakon.

Predpostavljamo da je zastupnik Mujkanović bio ljut jer je vrlo moguće da bi po ovom zakonu on bio u direktnom sukobu interesa jer je nedavano upravo njegova kćerka prošla na konkursu za posao sekretara ureda gradonačelnika za vrijeme njegove zastupničke funkcije u skupštini Brčko distrikta BiH, i to u kancelariji gradonačelnika gdje funkciju gradonačelnika obavlja predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić koji je inače stranački kolega od zastupnika Admira Mujkanovića.

Napomene radi, zastupnik Mujkanović dao je ostavku na pomenute pozicije u diskusiji petnaeste tačke dnevnog reda, “Razmatranje i usvajanje prijedloga odluke o izmjeni odluke o imenovanju predsjedatelja i članova stalnih skupštinskih povjerenstava”.

 

Izvor: Times.ba

Izdvojeno