bdf.brcko@gmail.com

I Z V J E Š T A J POLICIJE: U TRNJACIMA JEDNO LICE FIZIČKI NAPADNUTO

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH dogodila su se tri krivična djela, od čega su dva u oblasti imovinskog kriminaliteta i to jedna “Krađa” iz člana 280. stav (1), jedna “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– Izdvajamo događaj od dana 06. 03. 2021. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 16.48 sati prijavljeno da je u selu Trnjaci jedno lice fizički napadnuto, a nakon postupanja Policije utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Laka tjelesna povreda” iz člana 170 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve javne skupove koji su održani uz primjenu epidemioloških mjera Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH i isti su protekli sigurno.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda evidentirane su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 25. Od toga 18 lica kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, tri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, dva lica koja su upravljala vozilima nakon isteka potvrde o registraciji i jedno lice zbog nepropisno obilježenog tereta.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno