bdf.brcko@gmail.com

DA LI JE VRIJEME ZA SMJENU NIHADA ŠIBONJIĆA, DIREKTORA JZU BRČKO DISTRIKTA BIH?

Na današnjoj trećoj sjendici skupštine Brčko distirkta nakon izlaganja direktora JZU kadra SDA, NIHADA ŠIBONJIĆA usljedila je diskusija zastupnika skupštine Brčko distirkta BiH.
Ono što je bilo jako interesantno jeste kritika zastupnika SDA ADMIRA MUJKANOVIĆA koji je oštro kritikovao rad direktora JZU NIHADA ŠIBONJIĆA. Ono što je činjenica jeste da je direktor NIHAD ŠIBONJIĆ kadar upravo STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA koja ga je i postavila na poziciju direktora JZU BRČKO DISTIRKTA BIH.

Postavlja se pitnaje zašto SDA ruši svog kadra sa pozicije direktora JZU?

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došla naša redakcija postoje dvije opcije, dodao je jedan od naših izvora.

U prvoj opciji spominje se ime bivšeg direktora Komunalnog ADMIRA NUKOVIĆA kao nasljednika Šibonjića. Naime kako izvor tvrdi SDA ima za cilj da Šibonjića smjeni sa pozicije direktora uz navode da je katastrofalno stanje u JZU te da se u pandemiji nije pokazao rezultat a ni rješenje.

Druga opcija je kako se špekulira unutar SDA jeste da je dogovoreno da se pozicija JZU prepusti narodu iz reda Srba no ime nasljendika za sada nije poznato.

No s obzirom da su ovo sve nezvanične informacije i špekulacije unutar stranke SDA javnost će morati da sačeka kako bi se vidio daljnji rasplet događaja.

 

Izvor: Times.ba

Izdvojeno