bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Vlast kreće u borbu protiv korupcije: Imenovan VD direktor Kancelarije za prevenciju korupcije

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Brčko distrikta BiH danas je na 1. sjednici jednoglasno predložila diplomiranog pravnika Slavicu Ristić za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH.

Predsjedavajući Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da će konačnu odluku o ovom predlogu donijeti Skupština.

„Ova tačka je uvršćena u dnevni red 3. redovne sjednice Skupštine koja će biti održana sutra. Ovo imenovanje je važno iz razloga što je već duže vrijeme postojao zastoj u aktivnostima vezanim za formiranje Kancelarije za prevenciju korupcije. Na ovaj način su otklonjene prepreke da Kancelarija zaživi u punom obliku i svim nadležnostima“, rekao je Milić.

Milić je istakao da vršilac dužnosti direktora može ostati na toj funkciji samo šest mjeseci i da će se za to vrijeme sprovesti konkursna procedura vezana za izbor direktora i dva zamjenika.

„Jedan dio zaposlenih u Kancelariji za prevenciju korupcije, u skladu sa zakonom, preuzet je iz Kancelarije za žalbe i pritužbe Vlade Brčko distrikta BiH, dok će se ostala upražnjena radna mjesta popuniti putem javnog konkursa“, dodao je Milić.

 

Izvor:RBDBiH

Izdvojeno