bdf.brcko@gmail.com

Srpski predstavnici u vlasti traže sankcionisanje Hamzabegovića zbog objave slike naoružanog islamskog ratnika

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u brčanskoj Vladi Nedim Hamzabegović objavio je na svom “Fejsbuk” profilu fotografiju do zuba naoružanog islamskog ratnika zbog čega su srpske stranke u vlasti distrikta Brčko zatražile od gradonačelnika da taj postupak najoštrije sankcioniše.

Srpski predstavnici u vlasti distrikta Brčko u zajedničkom saopštenju najoštrije osuđuju ovakav potez člana Vlade distrikta Brčko, koji, kako su naveli, izaziva zebnju među građanima i ozbiljne sumnje u profesionalizam i spremnost takvih kadrova da se angažuju na izgradnji boljeg života u Brčkom, po mjeri svih naroda i građana.

“Od gradonačelnika distrikta Brčko tražimo da ovakve i slične incidente najoštrije sankcioniše, bez obzira od kojeg pojedinca u vlasti dolazili i bez obzira na njegovu nacionalnost i vjersku pripadnost”, navedeno je u saopštenju.

U zajedničkom saopštenju srpskih stranaka u vlasti Brčko distrikta navodi se da, iako je od rata u BiH prošlo više od 25 godina, ratna scenografija i dalje dominira društvenim mrežama u distriktu i to od onih koji su po svojim funkcijama pozvani da rade na pomirenju naroda, a najsvježiji primjer je status Hamzabegovića na “Fejsbuku”.

 

Izvor: glassrpske.com

Izdvojeno