bdf.brcko@gmail.com

Republika Srpska će omogućiti besplatnu vakcinaciju svim zdravstvenim radnicima u Brčko Distriktu BiH

Republika Srpska omogućiće besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona svim zdravstvenim radnicima u distriktu Brčko koji to žele, dogovoreno je večeras na sastanku sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić rekao je Srni da će zdravstveni radnici moći da biraju između ruske, kineske i “Fajzerove” vakcine.

“Riječ je o kontingentu od ukupno 5.000 doza vakcina koji je Ministarstvu zdravlja Republike Srpske na raspolaganje stavljen od Srbije. Spiskovi zainteresovanih zdravstvenih radnika iz Brčkog će tokom sutrašnjeg dana biti dostavljeni Ministarstvu zdravlja u Banjaluci”, rekao je Milić.

Prema njegovim riječima, u utvrđenim terminima i uz organizovan prevoz, medicinski radnici će moći da prime vakcinu na jednom od tri punkta za vakcinaciju u Loznici, Sremskoj Mitrovici ili Beogradu.

Milić je zahvalio Dodiku i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za ovu značajnu pomoć zdravstvenom sektoru i medicinskim radnicima distrikta Brčko.

 

/SRNA/

Izdvojeno