bdf.brcko@gmail.com

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica posjetio Policiju Brčko distrikta BiH

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica sa saradnicima boravio je juče u radnoj posjeti Policiji Brčko distrikta BiH. Razmjena iskustava, osvrti na dosadašnji rad s posebnim naglaskom na segment organizacije i funkcionisanja Policije te rada kriminalističke policije, bile su teme o kojima je razgovarano na sastanku sa šefom Policije Brčko distrikta BiH Goranom Pisićem i njegovim saradnicima.

Izgradnja međusobnih odnosa, razmjena iskustava u cilju iznalaženja najboljih rješenja i unapređenje saradnje s kolegama u drugim gradovima, sasvim sigurno će ostati jedan od bitnih segmenata u mom daljem radu, kazao je ministar Katica.

Razmjena iskustava na poljima unutrašnje organizacije, sa akcentom na brzom odgovoru policije na sve bezbjednosne izazove, vladavine prava u smislu predlaganja i donošenja zakonskih rješenja u skladu sa EU pravnom stečevinom, kao i efikasnog odgovora policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te visoki stepen saradnje i razmjene podataka između policijskih agencija je osnova za efikasno funkcionisanje policijskih struktura u Bosni i Hercegovini, istakao je šef Policije Goran Pisić.

 

POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BiH

Izdvojeno