bdf.brcko@gmail.com

Prvu državnu medalju u novoj godini obezbijedio Danis Avdić iz Brčko

Atletski klub Sarajevo tokom jučerašnje subote, u kultnoj dvorani Zetra, ugostio je krem atletskih talenata, koji su se borili za status najboljih tokom državnog prvenstva u atletici.

Među elitom, svoje nastupe bilježili su i takmičari Atletskog kluba Cross.

Početak kalendarske godine, Brčacima donosi nastavak uspjeha iz prethodnog perioda. Prvu državnu medalju u novoj godini, Cross-u je obezbijedio Danis Avdić.

Izuzetan sprint na 60m u konkurenciji mlađih juniora, istrčan u vremenu 7,36, rivale je pozicionirao daleko iza Danisa te je obezbijedio put zlata ka gradu na Savi.

Medalje je, u ovom slučaju, izmaknula iz ruku Avdićevim kolegama. Armin Begović takođu u sprintu na 60m i Tarik Fazlović u bacanju kugle, uprkos prihvatljivim izdanjima, nisu uspjeli da se domognu pobjedničkog postolja.

Očekivanja Krosovaca od nadolazećih izazova su velika. Atletski klub iz Brčkog u narednom periodu očekuju dvoranska takmičenja. Ponovo će ekspedicija iz Brčkog krenuti put Sarajeva na dvoransko prvenstvo.

Nakon toga, novi ispiti očekuju se u Beogradu. Pored dvoranskog, Krosovci će trčati i beogradski kros. Pikanteriju čini podatak da će jedan od ovogodišnjih prvenstava u kros trčanju na domaćem tlu, organizovati Atletski klub Cross, upravo u našem gradu.

(Dejan Jovičić/nula49.com)

Izdvojeno