bdf.brcko@gmail.com

Nošenje maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme odvijanja nastave je obavezno

Analizirajući epidemiološku situaciju u brčanskim osnovnim i srednjim školama, a radi povećanja broja zaraženih nastavnika i učenika, te učenika koji su u samoizolaciji, Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH izmijenio je Protokol za odvijanje nastave u školskoj 2020/2021. godini u dijelu koji se odnosi na nošenje maski u školskim objektima. Na osnovu donesene izmjene nošenje maski za učenike osnovnih škola koji pohađaju od šestog do devetog razreda kao i za učenike srednjih škola za vrijeme odvijanja nastave je obavezno.

Štab za zaštitu i spasavanje apeluje na zaposlenike u obrazovanju kao i na učenike i njihove roditelje da poštuju epidemiološke mjere koje su donesene Protokolom, kako bi se spriječio broj zaraženih u školama i omogućio neometan nastavak školske godine.

Štab za zaštitu i spasavanje na današnjoj sjednici donio je naredbu kojom je zadužio Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge da pokrene javnu nabavku za 17 000 testova na COVID 19.

Засједао Штаб за заштиту и спасавање дистрикта Брчко

Анализирајући епидемиолошку ситуацију у брчанским основним и средњим школама, а ради повећања броја заражених наставника и ученика, те ученика који су у самоизолацији, Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ измијенио је Протокол за одвијање наставе у школској 2020/2021. години у дијелу који се односи на ношење маски у школским објектима. На основу донесене измјене ношење маски за ученике основних школа који похађају од шестог до деветог разреда као и за ученике средњих школа за вријеме одвијања наставе је обавезно.

Штаб за заштиту и спасавање апелује на запосленике у образовању као и на ученике и њихове родитеље да поштују епидемиолошке мјере које су донесене Протоколом, како би се спријечио број заражених у школама и омогућио неометан наставак школске године.

Штаб за заштиту и спашавање на данашњој сједници донио је наредбу којом је задужио Одјељење за здравство и остале услуге да покрене јавну набавку за 17 000 тестова на COVID 19.

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno