bdf.brcko@gmail.com

Usvojen program subvencioniranja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem nastavku prve redovne sjednice usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencioniranja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH.

Pravo na korištenje subvencije kamata imaju fizička lica koja imaju prebivalište na teritoriji Brčko distrikta BiH i koja su kredit koristila za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH.

Maksimalni iznos kredita za koji će se subvencionirati dio kamata je 100.000 KM, a maksimalni rok otplate kredita po kome se subvencioniraju kamate je do 25 godina.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt odluke o usvajanju Strategije upravljanja nusproizvodima životinjskog porijekla i životinjskim otpadom u BiH, Prijedlog odluke o imenovanju članova pregovaračkog tima s Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost na nacrt sporazuma između Vlade NR Kine i Vijeća ministara BiH o saradnji u oblasti nauke i tehnologije.

Vlada je primila k znanju i Izvještaj o radu Inspektorata za period juli – septembar 2020. godine kao i Informaciju o sticanju uz naknadu nekretnina označenih kao parcele broj: 1296/2, 943/3, 936/5, 918/4, 911/2, 900/8, 884/3, 898/3 i 989/4 sve u KO Vučilovac.

 

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno