bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom u 2020. godini 231 saobraćajna nesreća s četiri smrtna ishoda

Smanjenje društvenih aktivnosti i uvođenja preventivnih i represivnih mjera koje je u 2020. godini zbog koronavirusa provodila Jedinica prometne policije Distrikta, utjecali su na smanjenje aktivnosti u prometu, a samim time i na smanjenje broja prometnih nezgoda.
U 2020. godini na području Brčko distrikta evidentirana je 231 prometna nezgoda, što je za 16 posto manje u odnosu na 2019. godinu kada ih je zabilježeno 275.
„Od evidentirane 231 prometne nezgode, zbilo se 114 prometnih nezgoda s materijalnom štetom, kod 94 prometne nezgode došlo je do lakših tjelesnih ozljeda osoba, 19 prometnih nezgoda s teško ozljeđenim osobama i nažalost četiri nezgode u kojima su 4 osobe izgubile život kao posljedica prometnih nezgoda na području Distrikta u protekloj godini“, rekao je zamjenik zapovjednika Jedinice prometne policije, Damir Antunović.

Antunović je istaknuo kako je u prometnim nezgodama protekle godine stradalo 187 osoba, od čega je 161 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, 22 osobe su teže ozlijeđene, te su četiri osobe izgubile život.

„Kada promatramo strukturu stradalih osoba od četiri poginule osobe, u dva slučaja se radi o vozačima, dok su u preostala slučaju stradali motociklist i biciklist. Od 22 teško ozlijeđene osobe, 10 osoba su bile vozači, sedam putnika te su stradala četiri pješaka“, rekao je Antunović.

Od 161 osobe koje su zadobile lakše tjelesne ozljede, 84 osobe su bile vozači, 50 su putnici, 11 motociklisti, 10 pješaci, pet biciklista dok se u jednom slučaju radi o ostalim kategorijama sudionika u prometu.

Prema statistici Jedinice prometne policije u 2020. godini na području Distrikta, najviše prometnih nezgoda dogodilo se na području grada i to najčešće petkom u razdoblju od 15 do 17 sati, kada se i bilježe najveće gužve te najveća frekvencija vozila na prometnicama, piše Radio Brčko.

 

Izvor: InfoBrcko

Izdvojeno