bdf.brcko@gmail.com

Gradonačelnik Distrikta, Esed Kadrić “daruje” svim uposlenicima topli obrok od pet KM dnevno

Gradonačelnik Brčkog, Esed Kadrić, na posljednjoj sjednici Skupštine predložio je da se svim uposlenicima u javnom sektoru Distrikta uvedu ujednačene prinadležnosti, odnosno iznos toplog obroka, dok je izričito protiv izdvajanja naknada za godišnji odmor, odnosno regresa.

“Uposlenici u administraciji Distrikta, trebaju započeti koristiti pravo koje im je zakonom propisano, a odnosi se na naknadu ishrane dok su na radnom mjestu”, rekao je Kadrić.

“Moj prijedlog je da ta naknada bude pet maraka dnevno, što mislim da je dovoljan iznos. Takođe smatram da sve javne ustanove i institucije treba da usklade svoj topli obrok sa pomenutiom visinom, a ne da, kao sada, iznos bude sedam ili osam maraka”, naglasio je gradonačelnik.

On je ovakav stav obrazložio i činjenicom, da su dotacije, na primjer i za minuli rad, ujednačene na 0,3 procenta za sve, mada su se ranije kretale u nekim preduzećima i 0,5 posto.

“U ovom trenutku sam izričito protiv uvođenja dodatka na godišnji odmor, odnosno regresa, u bilo kojoj od javnih institucija, jer bi to bilo i sramota, imajuću u vidu cjelokupnu situaciju u društvu”, zaključio je Kadrić.

(radiobrcko.ba)

Izdvojeno