bdf.brcko@gmail.com

Demokratska fronta kreće u unutarstranačku reorganizaciju iz Distrikta Brčko

Na mjesto povjerenika za Distrikt Brčko dolazi Mensur Peljto, široj javnosti poznat kao svjetski prvak u boksu ali i društveno-politički aktivista koji svoje djelovanje nastavlja u Demokratskoj fronti.

Rad Mensura Petljte ogleda se u borbi za bolji Distrikt Brčko koji treba biti spojnica dva entiteta i politika čime će se kreirati uslovi za prosperitet svih njenih građana, sa posebnim naglaskom na ostanak mladih ljudi.

S tim u vezi, danas su Demokratskoj fronti pristupili mladi građani i građanke Brčko Distrikta, koji su Demokratsku frontu prepoznali kao političku opciju kroz koju mogu praviti promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Član Predsjedništva Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentaroj skupštini BiH – prof. dr. Zlatan Begić pozdravio je rad povjereništva Distrikta Brčko i poželio im sreću u daljnjem radu. On je najavio i održavanje Kongresa Stranke u narednom periodu kojim će se potvrditi unutarstranačke reforme kao i pripreme za Opće izbore 2022. godine.

U ime Sekretarijata Stranke, Vedrana Vujović je poželjela dobrodošlicu novim mladim članovima i članicama koji su svoje djelovanje odlučili nastaviti iz Naroda i pravde i SDP-a u Demokratskoj fronti.

Ovaj potez dokazuje da je Demokratska fronta reprezentativna politička opcija posebno za nove i mlade ljude, kako u Brčko Distriktu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Jačanje naših organizacija nastavit ćemo i u narednom periodu.

 

Izvor: fena.ba

Izdvojeno