bdf.brcko@gmail.com

Nepoznato lice ugrozilo stabilnost stubova elektroenergetskih vodova i stabilnost isporuke električne energije u Brčkom

JP “Komunalno Brčko” obavijestilo je Policiju Brčko distrikta BiH da je u proteklih nekoliko dana za sada nepoznato lice ili lica nasilno otuđilo obujmice kojima su stubovi dalekovoda pričvršćeni za betonske nogare. Krađa je počinjena na stubovima 10 kV dalekovoda i na stubovima niskonaponske mreže na više lokacija.

Za sada je uočeno da se to dešavalo na području Brke, Ulovića i Bukvika.

„Ovim radnjama se ugrožava kako fizička stabilnost stubova elektroenergetskih vodova, tako i stabilnost isporuke električne energije, a u krajnjem slučaju dovodi se u pitanje sigurnost

samih građana Brčko distrikta BiH. Intervencije na sanaciji oštećenih stubova zahtijevaju isključivanje pomenutih vodova, što znači prestanak isporuke električne energije kupcima tokom određenog vremenskog perioda, što predstavlja štetu kako građanima, tako i nama kao preduzeću koje trpi štetu zbog neisporučene električne energije, i snosi troškove popravke oštećenja,“ kažu u RJ Elektrodistribucija.

Ujedno pozivamo stanovnike koji imaju bilo kakva saznanja o pomenutim krađama ili uoče neko sumnjivo ponašanje u blizini stubova dalekovoda i niskonaponske mreže da o tome obavijeste Policiju Brčko distrikta BiH.

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno