bdf.brcko@gmail.com

Prihodi u ugostiteljskom sektoru Brčko Distrikta pali za oko 50 odsto

Pretohodna godina, usljed pandemije virusa korona, bila je izuzetno teška cijelokupnu ekonomiju, a posebno za ugostiteljski sektor.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Brčko distrikta, Edin Bećirević rekao je da je u ugostiteljstvu u 2020. godini zabilježen veliki pad prihoda usljed mnogobrojnih ograničenja u radu ovog sektora.

“Mi smo najpogođeniji sektor, na koje su odnosile mjere usljed pandemije virusa korona. Pad prihoda iznosi oko 50 odsto, i tu govorimo o kafićima koji su mogli dijelimično da rade, a kada govorimo noćnim klubovima ili grani ugostiteljstva koja je vezana za svadbe, tu možemo reći da je došlo do pada prihoda od 80 odsto”, istakao je Bećirević.

On je naglasio da su i pored velikog pada prihoda sačuvana radna mjesta te dodao da ugostitelji nisu zadovoljni mjerama Vlade Brčko distrikta.

“Pomoć od Vlade Brčko distrikta prema vlasnicima ugostiteljskih objekata nije pružena. Dobili smo za treći i četvrti mjesec minimalne plate i doprinose, a za sve ostalio smo prepušteni sami sebi. Račune smo dobijali i za period kada nismo radili i tu je Vlada distrikta mogla pomoći, međutim nije bilo dovoljno razumijevanja”, rekao je Bećirević.

Iz Udruženja su izrazili nadu da će nova Vlada imati više razumijevanja za pomoć ugostiteljima te su apelovali da se prilikom donošenja odluka Kriznog štaba uzimaju u obzir odluke koje se donose u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

 

Izvor: RBDBiH

 

Izdvojeno