bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 01. 01. 2021. do 04. 01. 2021.

KRIMINALITET:

– Tokom izvještajnog perioda na prostoru Brčko distrikta BiH prvog dana Nove 2021. godine zabilježeno je jedno krivično djelo u oblasti imovinskog kriminaliteta i to “Teška krađa”, prilikom koje su otuđeni kućanski aparati, tehnički uređaji i peć na čvrsto gorivo.

Takođe, Policiji Brčko distrikta BiH je dana 03. 01. 2021. godine u 09.50 sati prijavljen jedan interesantan sigurnosni događaj kada je nepoznato lice ispred MZ Gredice II otuđilo badnjak. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih osam. Od toga jedno lice kod kojeg je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola, tri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, dva lica koja su upravljala vozilima nakon isteka potvrde o registraciji, te jedno lice koje je upravljalo vozilom bez registarskih oznaka.

 

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno