bdf.brcko@gmail.com

Sedam osoba lišeno slobode na graničnim prelazima BiH, Službenici JGP Brčko lišili slobode A.M.

Službenici Jedinice granične policije Brod, 28. decembra 2020. godine, lišili su slobode I.H. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela „ugrožavanje sigurnosti“, „prevara u privrednom poslovanju“ i „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP Gradiška, 26. decembra 2020., lišili su slobode D.T. (1986.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima PU Prijedor. Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M.M. (1969.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Bijeljina, 26. decembra 2020., lišili su slobode R.Đ. (1994.) jer je utvrđeno da je za njim MUPRS raspisao potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima MUP-a RS.

Službenici JGP Višegrad, 25. decembra 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Vardište, lišili su slobode M.A. (1971.). Provjerama je ustanovljeno da je za njim MUPRS raspisao potragu zbog krivičnog djela „organizirani kriminal“. Državljanin Crne Gore je predat službenicima MUP-a RS.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Izačić, lišen je slobode M.B. (1968.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Službenici JGP Izačić, ovog bh. državljanina su predali službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Unsko-sanskom kantonu.
Službenici JGP Brčko, 25. decembra 2020., lišili su slobode A.M. (1996.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Rači otkrivena falsificirana vozačka dozvola Švicarske

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 28. decembra 2020. godine, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske koju je na uvid dala. T.M. (1992.), državljanka Republike Srbije. Kontrolirana je u putničkom motornom vozilu, nacionalnih oznaka Srbije.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, dok će izvještaj o krivičnom djelu „falsificiranje isprave“ ovoj instituciji biti dostavljen u redovnoj proceduri.

 

Izvor: krajina.ba

Izdvojeno