bdf.brcko@gmail.com

Za vlast nema krize, kupuju skupocjena automobile

Institucijama, ustanovama i javnim preduzećima u BiH koji su odlučili da u godini teške krize kupuju nove automobile priključilo se i Predsjedništvo BiH.

Sekretarijat je 14. decembra izabrao najboljeg ponuđača za nabavku jednog službenog auta za potrebe Predsjedništva BiH po cijeni od 49.900 KM bez PDV, što će koštati više od 58.000 KM kada se plati i porez. Najbolji ponuđač je ujedno bio i jedini, a pogađate, u pitanju je „Brčko gas“ d.o.o. iz Brčkog.

Podsjećamo, i Parlamentarna skupština BiH je 13. oktobra objavila da za oko 282.000 KM bez PDV kupuje tri službena automobila, kako se ispostavilo, za članove parlamentarnih kolegijuma.

Takođe, kabinet predsjednika Republike Srpske je u novembru objavio da za 230.000 KM bez PDV nabavlja putničke automobile.

U drugoj polovini ove godine, između ostalih, za 22.735 KM automobil je kupio Veterinarski fakutet Sarajevo, u novembru je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS za automobil platio 68.350 KM bez PDV, a na Portalu javnih nabavki BiH može se vidjeti da su Željeznice RS 15. oktobra objavile javni poziv za kupovinu auta procijenjene vrijednosti 65.000 KM, takođe bez uračunatog poreza.
Prijedorski „Vodovod“ je u oktobru kupio vozilo vrijedno 16.666 KM, a u oktobru je Fond zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta objavio kupovinu automobila za 53.000 KM bez PDV.

Fakultet bezbjednosnih nauka u Banjaluci je u septembru platio 40.000 KM bez PDV za službeni automobil.

 

(Srpskainfo)

Izdvojeno