bdf.brcko@gmail.com

Nadležni u Bolnici Brčko: Stanje u vezi pandemije u Distriktu za sada pod kontrolom

Nadležni u Bolnici Brčko čija je polovina kapaciteta pretvorena u COVID- odjeljenje, poručuju da je situacija u vezi pandemije za sada pod kontrolom. Dnevno u Bolnici u posljednjih petnaestak dana boravi između 80 i 100 pacijenata zaraženih virusom korona.

Dr. Dušan Stokić, direktor Bolnice Brčko, član Kriznog štaba zdrastva i član Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta naveo je da dnevno u Bolnici u posljednjih desetak dana boravi između 80 i 100 hospitalizovanih Covid pacijenata. U ovaj broj ubrajaju se na korona virus pozitivni i suspektni pacijenti.

„Danas je u brčanskoj bolnici registrovano 77 Covid-pacijenata, a najviše ih je bilo 108 u jednom danu“, kazao je Stokić i dodao da Bolnica trenutno može zbrinuti oko 100 pacijenata.

Stokić je napomenuo da je u odnosu na početak pandemije, u posljednje vrijeme u Covid-bolnici poboljšana usluga potpore disanja pacijenata kiseonikom, odnosno proširene su indikacije mehaničke ventilacije.

Bolnica trenutno raspolaže sa oko 160 kiseoničkih mjesta, a prije Covida taj broj iznosio je 54.

Direktor Stokić je kazao da će vakcine protiv korona virusa čim budu dostupne biti na raspolaganju zainteresovanima. On je napomenuo da mi nećemo odmah dobiti dovoljan broj vakcina u prvoj fazi, da bi se vakcinisalo svo stanovništvo koje želi da se vakciniše.

Dr. Stokić je i ovaj puta apelovao na stanovinštvo da ne nasijedaju na neprovjerene informacije o vakcinaciji protiv Civida-19 i pozvao sve da slušaju i prate stavove ljudi iz struke.

„Kad budem imao priliku kao čovjek koji se nalazi u medicinskoj kategoriji lica, i kad budemo na redu, ja ću se svakako vakcinisati“, kazao je dr. Stokić.

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno