bdf.brcko@gmail.com

Bez proslave Nove godine u Brčkom, epidemiološke mjere ostaju na snazi do 10. januara

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je danas naredbu kojom aktuelne mjere na području Distrikta zbog COVID-19 ostaju na snazi do 10. 1. 2021. godine uključujući i radno vrijeme ugostiteljskih objekata i policijski sat.

Zabranjuje se kretanje osobama na području Brčko distrikta BiH u periodu od 22.00 do 5.00 sati. Od ove mjere izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog korona virusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

Rad ugostiteljskih objekta na osnovu odluke Štaba za zaštitu i spašavanje i dalje je do 19.00 sati kao i rad sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivanja igara na sreću te teretana, fitnes centara, škola sporta i rekreativnih aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru.

Kada je riječ o radu škola, prvo polugodište školske 2020/2021. godine završava se 18. 12. 2020. godine, a drugo polugodište počinje nakon zimskog raspusta 11. 1. 2021. godine, osim ako zbog epidemiološke situacije ne dođe do promjene.

 

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno