bdf.brcko@gmail.com

Javni poziv za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavilo je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu s Programom mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH u vezi sa zabranom rada, zbog pandemije izazvane korona virusom.

Korisnici po ovom programu su:

a. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali s radom zbog pandemije izazvane korona virusom, naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje od 20. 11. 2020. godine,
b. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji obavljaju neku od sljedećih djelatnosti koje su obuhvaćene ovim programom:

– Gradski i prigradski kopneni prevoz putnika
– Ostali kopneni prevoz putnika, d.n
– Hoteli i sličan smještaj
– Ostali smještaj
– Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane
– Djelatnosti pripreme i usluživanja pića
– Djelatnosti kockanja i klađenja
– Fitnes centri

c. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH kojima ugostiteljska djelatnost ili druga djelatnost zabranjena naredbom Kriznog štaba nije osnovna djelatnost, imaju pravo na naknadu isplaćene bruto plate srazmjerno broju radnika zaposlenih u djelatnosti, čiji je rad zabranjen.

Korisnici po ovom programu ne mogu biti preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa na plate zaključno s oktobrom 2020. godine i preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji ne obavljaju djelatnosti koje su navedene.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. 12. 2020. godine do 12.00 sati.

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno