bdf.brcko@gmail.com

Svrha autoputa Vukosavlje – Brčko je da omogući bolje povezivanje Republike Srpske sa Republikom Srbijom,

Vlada Republike Srpske donela je danas odluku o finansiranju, projektovanju i izgradnji deonice auto-puta Vukosavlje – Brčko. Ukupna procenjena vrednost investicije je 600 miliona KM.

Data je saglasnost da se ova deonica realizuje putem takmičarskog dijaloga u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama.

– Strategijom razvoja javnih puteva u Republici Srpskoj za period 2016-2025. godine, kojom se predviđa dugoročni razvoj mreže javnih puteva, propisano je da je projekat koji će na teritoriji Republike Srpske doprineti poboljšanju međunarodnog, regionalnog i unutrašnjeg transporta, između ostalog, i projekat izgradnje autoputa Vukosavlje – Brčko  – Bijeljina – granica sa Republikom Srbijom – istaknuto je danas nakon sednice Vlade Republike Srpske.

Akcionim planom izgradnje autoputeva određeno je da će se deonica autoputa Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – granica sa Srbijom, u dužini od oko 70 km, realizovati kroz izgradnju dve deonice autoputa i to deonicu Vukosavlje – Modriča – Brčko, u dužini od 33 km, i dionicu Brčko – Bijeljina – granica sa Srbijom, u dužini od 37 km.
– Svrha projekta autoputa Vukosavlje – Brčko je da omogući bolje povezivanje mreže autoputeva unutar Republike Srpske, uključujući i povezivanje sa Republikom Srbijom, zatim razvoj lokalnih zajednica, kao i razvoj lokalne i regionalne ekonomije – saopšteno je nakon sednice Vlade Srpske.

IZVOR:NOVOSTI.RS

Izdvojeno