bdf.brcko@gmail.com

Kako je doktorica Azra Bihorac iz Brčkog preko Turske do SAD postala svjetski stručnjak

Kako je doktorica iz Brčkog, preko Turske do SAD postala svjetski stručnjak i prepoznatljivo ime u medicini? I kako je nje rad omogućio izgradnju infrastrukture za jednu od prvih inteligentnih platformi u stvarnom vremenu koja do sada nije postojala ni u jednom drugom medicinskom sistemu?

Četvrtak 3 Dec u 19:00 imate priliku slusati na Bosnia & Herzegovina Futures Foundation prezentaciju od Profesorice Azre Bihorac sa University of Florida, SAD, na temu “Precizni i inteligentni sistemi u medicini”.

Prof. Bihorac je internist, nefrolog, opći intenzivist i neurointenzivist čija karijera u kliničkim i istraživačkim interesima leži u postoperativnim komplikacijama, posebno sepsi i akutnoj ozljedi bubrega.

Prof. Bihorac je razvila stručnost za napredne informatičke i statističke metode istraživanja ishoda, usredsređenu na upotrebu brzih analitičkih tehnika za optimizaciju njege pacijenta u realnom vremenu.

Pridružite nam se da biste saznali kako multidisciplinarna istraživačka grupa stručnjaka za “Data-Science”, umjetnu inteligenciju i kliničku informatiku razvija inteligentne sisteme i tehnologije kliničkog odlučivanja za optimizaciju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

Prof. Bihorac je osvojila mnogobrojne nagrade, grantove i dobila veliki broj priznanja za svoj rad.

Izvor: https://www.facebook.com/prof.custovic

Izdvojeno