bdf.brcko@gmail.com

“Srpska koalicija koja je potpisana sa nekim ljudima koji još nemaju ni mandate, a već se predstavljaju kao poslanici, bit će kratkog vijeka”

“SP je zakazala ovaj pres da bi se javno obratili i zahvalili prije svega našim biračima koji su nam dali veliku podršku. Do konačnog broja glasova, ta podrška će biti oko 4.500 glasova. SP smatra da je pobjednik ovih izbora, što se tiče srpskih političkih subjekata”, rekao je ovo danas medijima predsjednik Socijalističke partije Brčko Zoran Kokanović.

“Išli smo samostalno, bez ikakvih koalicija i napravili smo rezultat”, dodao je Kokanović.

Kokanović smatra da će “koalicija koja je potpisana juče, sa nekim ljudima koji još nemaju ni mandate, a već se predstavljaju kao poslanici, biti kratkog vijeka”.

“Neprincipijelna koalicija, gdje su PDP, SDS, DNS, US i SNSD kao okosnica te koalicije neće ostati dugo. SP ima četiri poslanika koja su stabilna i djelovaćemo opoziciono”, rekao je Kokanović, dodajući da će se u narednim skupštinama vidjeti šta je opoziciono djelovanje SP-a.

Kokanović je napomenuo da je SP imao pregovore sa SNSD-om, te da su oni bili iskreni sa strane Socijalista, kako prije, tako i nakon izbora.

“Mogu samo da kažem da je srpski blok, kako se naziva u javnosti, osvojio 14 mandata. To se nije desilo nikada. I evo javno pozivam SNSD kao vodeću stranku da predstavi svog kandidata za gradonačelnika. Cijelu kampanju su vodili na tome, i evo imaće podršku Socijalističke partije”, rekao je predsjednik brčanske Socijalističke partije.

“Koalicija nije principijelna, idu nam izbori za dvije godine, kampanja svake godine počinje dosta ranije. Ove godine kampnja je krenula u junu mjesecu. Kampanja za opšte izbore 2022. počinje već krajem 2021. godine”, dodao je on.

Kokanović je dodao i da će se SP boriti da uđe u vlast.

“Stvar ljudi koji su u opoziciji je borba da uđu u poziciju i to je legitimno pravo nas, i mi ćemo opoziciono da djelujemo da bismo ispoštovali volju naših birača i ušli u poziciju”, istakao je on.

“SP je bila iskrena prema našem partneru SNSD-u, a da li su oni imali namjeru da nas izbace, a čini mi se da jesu, u to mi ne ulazimo, to je njihova stvar. Mi smo u opoziciji, djelovaćemo opoziciono i borićemo se da uđemo u vlast. S kim ćemo da uđemo u vlast i da li ćemo ući, vrijeme će da pokaže”, dodao je Kokanović.

Predsjednik brčanskih Socijalista dodao je da je u Brčkom spojeno nespojivo samo da SP ne bi ušao u koaliciju.

“Osjetili su neki rast Socijalističke partije, osjetili su da se volja naroda okrenula. Narod je prepoznao neke nove ljude, novu energiju. Neke ljude koji vole ovaj grad. I još jednom želim da se zahvalim svim biračima što su nam dali podršku i bićemo njihova usta i u opoziciji u Skupštini Brčko distrikta”, rekao je Kokanović.

 

Izdvojeno