bdf.brcko@gmail.com

Čestitka- Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine svim državljanima Bosne i Hercegovine želi čestitati 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

To je jedan od najznačajnijih dana u historiji naše domovine, dan kada je iznova potvrđena njena državnost, izražena odlučnost njenih naroda da njihova zemlja bude zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih i kada je potvrđen njezin teritorijalni suverenitet, integritet i historijski kontinuitet.

Bosna i Hercegovina sazdana je na višestoljetnoj tradiciji tolerancije i suživota različitih naroda, kultura i religija. Ta tradicija, međutim, nije se gradila bez izazova.

U godini u kojoj obilježavamo dvadeset petu godišnjicu potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je Bosni i Hercegovini donio željno iščekivani mir, na nama je obaveza da predano radimo na tome da dragocjeni mir pretočimo u trajnu društveno-političku stabilnost i prosperitet. Jedino tako možemo staviti tačku na proces pomirenja i omogućiti da naša zemlja postane prepoznatljiva po napretku i postignućima, a ne po onome što se događalo u prošlosti.

 

SRETAN NAM SVIMA DAN DRŽAVNOSTI!

Brčko, 24.11.2020.g.

Press služba Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu
Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

Izdvojeno